Resilienssi osana yrittäjäosaamista

Olen blogeissani pohtinut Yrittäjäosaamista, mistä siinä on kyse ja mitä se on? Kansainvälisten tutkimustenkin mukaan osana yrittäjäosaamista on Resilienssi. Resiliensillä tarkoitetaan kestävyyttä, ongelmista selviytymistä ja suoriutumista vaikeuksien keskellä.

Aikaisemmin puhuttiin sisusta. Ehkä se on sama asia, ehkä resilienssillä tarkoitetaan jotain hieman muutakin. Mutta tällaista ominaisuutta yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta tarvitsee.

Vaikeuksien keskellä ei lannistuta vaan laitetaan ”uutta matoa koukkuun!”

Mikä sitten saa aikaan resilienssiä? Uskon, että merkittävä asia on työn teon arvot ja työn merkityksellisyys. Jos oma työ, yrittäminen tai mikä tahansa muu työ, koetaan tärkeäksi ja merkitykselliseksi, se antaa voimia. Vaikeuksien voittamiseen ja esteiden ylittämiseen löytää voimaa kun tietää tekevänsä tärkeää työtä.

Millä tavalla sinun työsi on tärkeää? Mitkä arvot ohjaavat toimintaasi? Mikä saa sinut jatkamaan vaikeuksien keskellä?

Jouni Suonpää

Jouni Suonpää

Cimson Konsultointi